Croitor, zidar sau dulgher sunt doar câteva dintre meseriile cu care s-au ocupat jucătorii CFR-ului înainte de a ajunge să evolueze pe marile stadioane ale lumii.
Căpitanul CFR-ului și totodată unul dintre cei mai valoroși jucători din lotul ardelenilor poate oricând să se lase de fotbal fără să-și facă griji din cauza banilor. Până să ajungă să se dueleze cu Drogba sau Totti în Liga Campionilor, Cadu a învățat mai întâi să-i „dubleze” pe frații săi când aveau de cărat mobilă sau cherestea în atelierul tatălui său ce fabrica mobilă. „Probabil știți că am o soră, care este măritată cu Dani (n.r. – mijlocașul lui CFR) și doi frați, unul mai mare decât mine și unul mai mic. Cât despre restul familiei, vă pot spune că noi în Portugalia avem o mică afacere de familie. Ne ocupăm cu fabricarea mobilei. Mai precis tatăl meu și frații mei se ocupă de afacere, dar când eram mic, până pe la 17ani, și eu munceam acolo. Când aveam timp și nu eram ocupat cu școala sau cu antrenamentele, îmi ajutam familia cum puteam mai bine. Depozitam mobila sau făceam diverse alte lucruri care se iveau la fabrică. Pot spune că mă pricep și eu cât de cât să produc mobilă”, povestește amuzat Ricardo Cadu.
„În 2006, la CFR era un pic amatorism”
Lusitanul este la fel de franc și când vorbește despre primele sale contacte cu Clujul. „Recunosc că am ales să vin la CFR pentru bani. Nu știam nimic despre această echipă, dar am semnat pentru că mi s-au oferit mulți bani. M-am obișnuit însă destul de repede, iar acum îmi place aici. Mai ales că s-au schimbat multe în bine la echipă. Când am sosit eu la Cluj, am găsit o echipă un pic cam de amatori”, mărturisește Cadu, care este de părere că străinii de la CFR au avut un rol foarte important în ascensiunea clubului clujean. „Nu știu dacă CFR putea câștiga atâtea trofee fără jucătorii străini. Ar fi fost foarte, foarte greu”, a încheiat căpitanul CFR-ului.
„Dacă pe viitor va veni o ofertă bună atât pentru mine, cât și pentru club, mi-aș dori să ajung să evoluez în campionatul Spaniei”, Ricardo Cadu, căpitan CFR Cluj Culio „a dat” cu mistria
Mijlocașul argentinian, unul dintre cei mai valoroși jucători de la CFR Cluj, înainte să fie cunoscut de toată Europa după golurile marcate pe „Olimpico” a fost un necunoscut pe șantierele din Argentina. Culio și-a întreținut familia în tinerețe muncind ca zidar, fotbalul fiind pe acea vreme pe planul secund. „Doar după ce terminam munca pe șantier mă duceam la antrenamente”, își aduce aminte Culio.
Nuno Claro conduce o benzinărie
Goalkeeperul numărul 1 de la CFR nu face excepție de la regulă și are și alte preocupări pe lângă cariera de fotbalist. Familia lui Nuno Claro deține o benzinărie și o spălătorie auto în Portugalia, afacere de care „ceferistul” se interesează ori de câte ori poate și lusitanul din poarta clujenilor. „Mai mult se ocupă frații mei de această afacere, dar când merg prin Portugalia mai dau și eu o mână de ajutor”, spune Nuno Claro.
Traore a fost croitor
Povestea lui Traore Lacina este parcă desprinsă din filme. La 10 ani s-a lăsat de școală și a început să joace fotbal, dar și să muncească pentru a-și ajuta familia. „Două săptămâni am lucrat ca și croitor, dar nu mi-a plăcut. Dacă nu era fotbalul, nu știu ce aș fi făcut. Pentru că nu mai mergeam la școală, prietenii m-au abandonat. Mă jucam doar cu frații mei și devenisem foarte timid. Acum, prietenii mei mă sună să le trimit bani pentru a-și continua studiile, iar eu îi ajut”, spune Traore. Kone are afacerile în sânge
Responsabil cu marcarea golurilor la CFR, Yssouf Kone se schimbă radical după ce iese de pe terenul de joc. Atacantul ivorian are o afacere pe care momentan o conduce tatăl său, dar este decis ca după ce agață ghetele în cui să preia el frâiele. „După ce o să mă las de fotbal, o să mă ocup de afaceri și o să încerc să-i ajut pe oamenii nevoiași”, mărturisește Kone.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER